středa 10. dubna 2013

Smutný den

Dneska se mi v těch 7,45 nějak nechtělo z postele :-D ale jinak je to paráda, že můžu vstávat každý den takhle pozdě :-D Ráno klasicky krmení a položení nové podestýlky. To trvalo asi dvě hodiny a ve 14,00 jsme měli nástup na odpolední šichtu, takže jsem těch pár hodin využila k odpočinku. Jedna ovečka ale porodila dvě mrtvá jehňátka :-(. 
Ve 12,00 nám přivezli vynikající dort - fakt takovou dobrotu jsem nikdy nejedla :-) Akorát tady mají ty dorty dost sladký.
Odpolední šichta nám začala tím, že jsme jeli asi 5 km od nás na pastvinu zase vytahat plotové kolíky a smotat provázky. Ellen vedle nás jela traktorem a my jsme vytrhávaly kolíky. Bylo to takové pochodové cvičení, protože obvod pastviny byl asi 2 km. Když jsme namotávali pomocí vrtačky provázek, tak ke konci se nám zavařila, tak jsme tam ten provázek musely nechat :-D
Po příjezdu jsme začaly krmit, ale další ovce porodila mrtvé jehňátko.
Dneska jsme chtěly jet s Alinou běhat do parku kolem jezera v Bryne, ale protože jsme si dneska vážně mákly, tak jsme se rozhodly, že to přesuneme. K večeři jsme měli něco jako sekanou v takové smetanovo paprikové omáčce, brambory a vařenou zeleninu. Po večerři jsme jeli s Ellen do Sandnes s těmi mrtvými jehňátky - tam je budou pitvat aby se našla příčina smrti - dělají to studenti veterinární školy v rámci výzkumu zadarmo.
Teď jsme si dali zase ten vynikající dort a jdu spát :-)

Žádné komentáře: