pondělí 27. května 2013

Slušná dvanáctihodinovka

Moc nechápu proč ty ovce, když už je jednou vyženeme ven, tak je po několika dnech zase naháníme dovnitř, abysme jim daly medicínu a ostříhaly drápy. No ale Ellen už to dělá několik let, tak asi to má nějaký význam. Takže dneska jsme začaly v 8.30 a skončily v 20.15, takže opravdu téměř dvanáctihodinovka... Přestávka na sváču 13.15 - 14.00. Takže nejdřív jsme všechny ovce a jehňata nahnaly do ovečkárny, no takže nedýchatelno a řev... děs a hrůza a pak popořadě všechny jehňata ještě zvážit, dát medicínu do tlamy a ovcím ostříhat drápy. Spočítat a večer přijel pán, který naložil asi 40 ovcí a 99 jehňat a odvezl je nedaleko na takový kopec, kde se budou několik týdnů pást a pak se zase přemístí na jinou pastvinu.
Ještě když jsme je všechny nahnaly do ovečkárny, tak jsme je spočítaly a zjistily že nám jedno jehně chybí, takže jsme autem dojely na pastvinu a zjistily, že tam opravdu jedno zůstalo - mělo ošklivě omotaný drát kolem nohy a krku, takže nemohlo chodit. Tak jsme ho vysvobodily, drát ustříhaly, ránu vydezinfikovaly a teď trochu kulhá, ale bude to v pohodě.
A pak zase při počítání jehňat, která se stěhovala pryč, jsme napočítaly o jedno jehně víc, takže jsme musely zjistit které a vrátit ho zpátky na pastvinu.
Ještě štěstí, že když z nás dnes Ellen sedřela kůži, tak zítra začínáme s prací až ve 12.00 :-D To se aspoň vyspim dosytosti :-)

Žádné komentáře: