čtvrtek 30. května 2013

Hubení bodláků

Ač jsem se na hubení bodláků těšila, tak to byl vážně vopruz - jedinou výhodu to mělo, že bylo krásné letní počasí - 20°C a téměř jasno - takže jsem si spálila ksicht a uši. Takže Ellen nám naplnila kanystr nějakým sajrajtem, který má zahubit bodláky a kopřivy a vyrazily jsme na vzdálenou pastvinu - velkou jak hovado - z jednoho konce nebylo vidět na druhý a teď jsme měli ostříkat všechny bodláky a kopřivy - začaly jsme pečlivě jeden po druhým po úzkých pruzích, ale když jsme viděly, že takhle bysme tam byly ještě na podzim, tak jsme trochu přeskakovaly. No a pak taky všude jsme tou čtyřkolkou nemohly, protože tam jsou strašné jámy a šutry, takže jsme to trochu pravda vošulily. Ale byla to vážně nuda - ta která řídila čtyřkolku, tak té bylo strašné vedro od motoru - jak jsme ho skoro uvařily - a taky z toho stresu jak vybrat správnou cestu. A té druhé zase bylo vedro, jak musela celou trasu jít. Když nám po nějaké době začal docházet benzín, tak jsme se vrátily na farmu, daly jsme sváču (protože už byl čas) a pak jsme daly relax do 15.00 protože Ellen někde byla a my nevěděly kde vzít benzín. Pak jsme hubily bodláky a kopřivy na bližší pastvině. Když nás Ellen kontrolovala, tak jsme to dělaly poctivě a jak odjela, tak jsme zase něco přeskočily, ale odůvodnily jsme si to tak, že se tam čtyřkolkou prostě nedostaneme a máme krátký šlahoun k tomu postřikovači.
Vzhledem k tomu, že to byla dnes vážně nuda a je krásné počasí, tak po skončení práce jsem si šla zaběhat - úžasný, sluníčko, teplo, všude kolem zelené pastviny, když jsem vyběhla na takový kopeček tak byl krásný výhled na moře, ještě v 18.00 sluníčko hodně vysoko - paráda. Dnes jsme měly jít do kina na Rychle a zběsile 6, ale Alina řekla, že jí není nějak dobře, takže by radši zůstala doma... No tak snad někdy jindy.

Mazeeec - teď jsme se od Ellen dozvěděly, že jsme vypotřebovaly nějak málo toho jedu nato jakou plochu jsme prý udělaly, takže máme na zítra ultimátum, že musíme vypotřebovat 1,5 kanystru, což je třikrát víc než dneska. No ale zase když to zítra zvládneme, tak máme celou sobotu volno :-)
Jenže já zítra slíbila, že budu vařit - řízky s bramborovou kaší, no a musim někdy během dne nakoupit a pak to večer uvařit a večeře je naplánovaná na 19.00. Takže to bude hodně náročný den, ale zase za tu volnou sobotu to myslim stojí, takže doufám, že to všechno zvládneme...
Jinak dnes jsme měly zase lososa s brambrama :-)





Žádné komentáře: