úterý 4. června 2013

Konečně ovce jsou ready do hor :-)

Ráno jsme konečně už naposledy zahnali ovce ze vzdálenější pastviny do ovečkárny. Jaké překvapení nás ale na pastvině čekalo, když s našimi ovečkami a jehňaty tam byla i telata od sousedů... No tak to bylo pěkně zajímavé. Bez psů jsme naháněly ovce a jehňata a snažily se telata držet od nich. Nakonec se to povedlo, ale bylo to zase dost hektický... V ovečkárně jsme zase ostříhali kopyta těm, co ještě nebyli hotoví. Zvážili jehňata a dali jim medicínu. To trvalo asi do půl jedné, pak jsme dali pauzu na sváču a poté jsme ovce zase dovedly zpátky na pastvinu. To už byla celkem sranda. Zbytek ovcí s posledními jehňaty jsme přestěhovaly na bližší pastvinu, takže jsme se zase projely v kleci. Teď už je v ovečkárně opravdu jen pár osiřelých jehňat. Pak jsme sundaly elektrický plot u ovečkárny. A tím jsme měly padla.
V 17.00 jsme odjížděli na klusácké dostihy, nejdřív Ellen dovezla auto do servisu - jenom zaparkovala před servisem a hodila klíčky do schránky na dveřích :-D
Dnešní večeře byla pro mě asi nejhorší - nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla říct, že jsem večeřela u Mekáče... No ale protože jsme celý den pracovali a pak hned jely na závody, tak nebyl čas na vaření, takže nás Ellen po cestě na dostihy vzala do Mekáče - tak jsem si dala cheeseburgera, hranolky a colu... Faaakt vynikající večeře.
Na dostizích Geir ani jednou nezvítězil.... škoda, mohli jsme mít ještě naposledy ten vynikající dort.


Žádné komentáře: