pátek 7. června 2013

Hubení bodláků

Jedeme do finále, takže ráno jsme akorát udělaly mlíko pro jehňata, pak jsme čekaly na Ellen až přiveze benzín do čtyřkolky, pak jsme ještě dělaly nějaké úpravy pro jehňata a přestěhovaly jsme je do horní části. Po dvanácté jsme se zase vydaly na vzdálenou pastvinu hubit bodláky. Tentokrát to byla zase celkem nuda a hlavně jsme to špatně naplánovaly, protože jsme nedaly sváču a poslední hodinu jsem padala hlady na hubu... Ale nedaly jsme se a zvládly to. Vrátily jsme se v 15.00, daly sváču, v 16.00 jsme zase udělaly mlíko a pak zkontrolovaly ovce na pastvině a pak chvilku poseděly na lavičce před stájema - ty chvíle mám ráda, protože právě svítilo sluníčko, tak jsme se slunily, povídaly a jen tak seděly. Jojo, už se to krátí.
Navečer nám Ellen udělala ještě okružní jízdu po dvou okolních farmách, kde mají krávy, abysme viděli rozdíl mezi automatickým dojením a poloručním. Tedy automatické dojení to je fakt pohoda - krávy samy přijdou když mají potřebu do takového boxu, kde jí senzory sejmou vemeno, umejou ho a pak nasadí odsávačky a odsávají. Samo to i pozná, jestli ještě není její čas tak jí vypustí z boxu.

No a zítra zlatý hřeb? Kjerag - předpověď nám sice moc nepřeje, ale hlavně aby nepršelo. Ovšem teplota má být 4°C a pocitově prý 0°C, tak nevim aby spíš nezačalo sněžit... Výlet to bude dlouhý - tak na 10 hodin autem i pěšky. Alina chce vyrazit až v 10.00... trochu jdu do vrtule, ale vlastně je to jedno, protože tady je vidět dlouho do noci, takže se klidně můžeme vrátit o půlnoci :-D

Takhle to teď vypadá vyklizené v dolní ovečkárně... poznali byste, že ještě před pár týdny tam byly ovce?


Dnes odpoledne na pastvině:

Žádné komentáře: