pátek 22. května 2020

Hodně lidí nás utěšovalo, že v půl roce se vše zlepší

Tak samozřejmě, když je Matýsek pěkně vyspinkaný a napapaný, tak je s ním sranda, směje se na plné kolo a dovádí jako divoch :-) To vydrží různě dlouhou dobu, jelikož ještě v půl roce se kojí stále dvanáctkrát denně, z toho 5-6x v noci, někdy si jen tak cucne a spí dál, někdy hltá opravdu hodně, to stejné i přes den, když na jeho hučení nezabírá žádná zábava, tak se kojí, což někdy taky nezabírá. Takže noční spánek je stále rozdělený do hodně etap, co bych dala za to kdybych se mohla tři hodiny v kuse vyspat... Ale když se zdá že jednu noc po každém kojení pěkně usne ve své postýlce, tak další noc ho něco vyruší, těžko říct co, je nakrmený přebalený, máme v ložnici ticho a tmu, a máme dvouhodinové mejdany v lepším případě se směje a brouká si, následně jen hučí, ale nebrečí a tak to trpíme do dalšího kojení za dvě hodiny, protože uspat ho, když je nakrmený, je nemožné a to ani u mě v posteli ani v jeho postýlce.
Člověk už by si potřeboval občas taky něco naplánovat, já vím jsem sobec, chci si dojít v klidu ke kadeřnici, v klidu na nákup, v klidu udělat něco do práce, abychom si přilepšili domácí rozpočet a aby mi hlava nezakrněla jen v plínkách a nezalepila se mlíkem... Ale to bohužel nejde, poté co nedáváme kapky na alergii, má tak rozhozené denní spaní, že absolutně nevím kdy se mu bude chtít spát a jak dlouho bude spát, protože u prsa usíná, a mne si oči, zívá jako blázen a jak vyjdeme do kočárku, tak se chvilku směje, chvilku vzteká a pak řve jak tur, když ho vyndám a pochovám, tak se směje na plné kolo a tak pořád dokola a to se děje třeba odpoledne po čtyřech hodinách co je vzhůru. Takže pak buď blbneme v parku na lavičce nebo jedu opět se řvoucím kočárem skrz město a lidi se otáčí, naštěstí jsem v kšiltovce, slunečních brýlích a stále ještě roušce hodně maskovaná :-D Když si nezapomenu nosítko, tak nesu v nosítku a to je teda skoro bez řevu.
No tak třeba teď ani nestihnu dopsat článek, po půl hodině skotačí na čtyřek v posteli a to spal prosím za dopoledne jen 40 minut v kočárku a teď půl hodiny doma, tak myslím, že tím máme vyčerpáno a teď přečkat čtyři hodiny do nočního spaní.

Žádné komentáře: