pondělí 4. ledna 2021

Vánoce a Silvestr

 Tak má Matýsek za sebou druhé Vánoce a Silvestr ale vlastně první, z kterých vůbec něco měl, pod stromečkem chtěl rozbalovat hlavně cizí dárečky :-) k večeři si dal jako velký kluk kapra s vlastním salátem (z kapra jsem obrala strouhanku a salát byl z brambor, mrkve, vajíčka a jogurtu) no a než rozbalil všechny svoje dárky, tak bylo skoro devět hodin, naštěstí si naspal přes den a tak mohl v tento výjimečný den ponocovat :-) ovšem na nějaké hraní ani nebyl čas, na to se musel pořádně vyspat a až druhý den si pořádně prohlédnul všechny dárky a hrál si s nimi. Období mezi svátky se odehrálo v kruhu rodinném, přejídání, návštěvy, procházky venku. Pak jsme se na pár dní vrátili domů a na Silvestra odjeli na chatu, kde jsme zase dělali procházky za sněhem i do kopců. 

Spánek se Matýskovi už začíná trochu měnit na jeden spánek denně, ale pořád to není ono a tak spí stále dvakrát denně, ale odpolední spánek se posunuje čím dále a to se mi nelíbí, pak totiž chodí spát večer pozdě a to se mi taky nelíbí. Takže teď máme takové přechodové období, než se to ustálí na jednom spánku denně. Zase se bude dát lépe plánovat nějaké výlety a tak. Když teda k tomu bude počasí. Matýsek se dost rozjedl, někdy baští za dva, ale samozřejmě jsou některé jídla, která mu chutnají méně :-)

Co se změnilo, že jsem omezila noční kojení na jedno kojení za noc kolem cca půl druhé. Od jeho 14 měsíců jsem teď dokonce zrušila i to a šlo to bez problému, tak snad to tak i bude nadále. Párkrát jsme posadili Matýska do krosničky a zdá se, že se mu v ní líbí, tak se budeme těšit na výlety :-)

Teď by chtělo ještě Matýska naučit na nočník, což se o Silvestru náhodně povedlo a udělal bobek. Ale jinak to nejde vychytat. 

Křesílko co dostal Matýsek od Ježíška se mu líbí a rád si na ně prohlíží knížky, i když je stále trhá ty s odklápěcími obrázky. Taky už se naučil trochu skládat z kostek komínek, ale pořád ho radši bourá. 

23.12. jsem mu našla stoličku vlevo dole.

S chodítkem chodí jako o závod, ale sám si zatím netroufá. 

Žádné komentáře: