pondělí 21. září 2020

Jak se na mateřské nezbláznit

 Zaprvé asi nekojit protože odnaučení kojení je v některých případech dost těžké. Bez pláče to nejde. A kdo by chtěl aby dítě řvalo celou noc... Když už kojit tak za žádnou cenu nenechat dítě u prsu usnout. Jo a pokud se miminko dobře prisava tak hned v porodnici vrazit dudlík. Říkají to všechny sestřičky v porodnici ale nechce se tomu věřit... Vždyť to je tak jednoduche... Nezvykat dítě na houpání kočárku pro usnutí. Nejlépe prostě po nakojeni/nakrmeni z lahve dát do postýlky k obličeji plenu a nechat být. Ono samo usne. 

Zadruhé pokud dítě pláče po nakojeni pravděpodobně má hlad. Takže do krmit flaškou. Pokud se vzbudí po hodině spánku tak nakojit a dát zase spát. Miminka po narození potřebují spát opravdu hodně. Vlastně ještě několik měsíců po narození což jsem fakt nezvládla...

Zatřetí začít s prikrmy brzy opravdu někdy kolem 4. až 5. měsíce ať si zvyká na stravu a dávat vodu z lahvičky ať si zvyká na pití taky z něčeho jiného ne jen z prsu. 

Začtvrté pokud to jde tak nechat spat miminko od začátku jen ve své postýlce. Neboť se tak nejlépe vyspí on i rodiče. 

Zapáté hodně zapojovat tatínka do péče. Nejlépe i kamarádky, příbuzné atd.  To je k nezaplacení. Člověk si odpočine a uděla si co potřebuje. 

Za šesté pokud nejste psychicky v pohodě, děti si neporizujte. S nimi je to fakt o nervy a nic se dětmi nezlepší spíše se většina problémů ještě znásobí. 

Za sedmé je určitě dobrý mít vyřešené bydlení. Nebo prostě bydlet v bytě kde máme hodně věcí podle obratu svého. 

Pokud budu mít ještě někdy v životě štěstí si to zopakovat udělám asi nějaké věci jinak a snad lépe. 

Samozřejmě je potřeba brát tyto rady s nadsázkou. To jsem napsala určitě v afektu. A až se to všechno zlepší tak se těmto radám po usměju. Doufám. 

Žádné komentáře: